Op woensdag 19 april vanaf 18:30 uur organiseert SIB-Leiden een Engelstalig symposium in Den Haag met als thema: ‘Race Against Time: antibiotic resistance and the pharmaceutical industry’. Via deze weg zou ik je willen vragen of je dit onder jullie leden zou willen verspreiden. Het Facebookevenement is te vinden via de volgende link: https://www.facebook.com/events/351783808548939/.

Het symposium bestaat uit twee paneldiscussies waar wetenschappers met elkaar in debat zullen gaan aan de hand van stellingen. Aan het einde van iedere paneldiscussies is er ruimte vanuit de zaal om vragen te stellen aan de panelleden. De eerste paneldiscussie (19:00-20:30 uur) zal gaan over ontstaan van bacterieresistentie tegen bestaande medicijnen en hoe we dit probleem kunnen bestrijden. De tweede paneldiscussie (21:00-22:15 uur) zal gaan over de invloed van de farmaceutische industrie op de ontwikkelingen en beschikbaarheid van medicijnen wereldwijd. Tussen beide paneldiscussies en na afloop is er de mogelijkheid om te borrelen en terug te kijken op de avond. Wij verwachten om het programma af te sluiten om 23:00 uur.

De panelleden in de eerste paneldiscussie zijn: prof. dr. Benno ter Kuile, prof. dr. Christina Vandenbroucke-Grauls en dr. Miquel Ekkelenkamp. In het tweede panel plaatsnemen drs. Fons Cazius, prof. dr. Hans Büller, drs. Dunja Dreesens en drs. Hans van der Linde.