Medischecarrièredagcommissie (MCD-cie)

De medischecarrièredagcommissie organiseert een dag vol met workshop en praatjes van sprekers, die geneeskundestudenten helpt om zich te oriënteren op de verschillende beroepsmogelijkheden. De commissie bestaat vaak uit ouderejaars studenten.

Dit jaar hebben wij de eer om de Medische Carrièredag te mogen organiseren. Een thema kiezen voor zo’n dag was voor ons een zware bevalling. Thema’s die bij ons naar boven kwamen leken als twee druppels water op thema’s van de voorgaande jaren, dus deze vielen automatisch af. Een van onze commissieleden, een erg lange dame kreeg een deja-vu tijdens deze brainstormsessie. We kwamen zo tot het volgende thema: ‘Groeipijn: later als ik groot ben’.

Studenten geneeskunde worden geacht zich binnen zes jaar te vormen tot professionele basisartsen. Een hoge werkdruk en veeleisende vervolgopleidingen leiden tot burn-out klachten bij een aanzienlijk deel van de studenten geneeskunde. Anders gezegd: de snelle groei die wij ondergaan is niet zonder haar pijnen. Is de ervaren stress echter wel gegrond, liggen de eisen van de verschillende carrière-trajecten daadwerkelijk zo hoog als wij denken? Tijdens de carrièredag op 20 mei zullen we deze vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken laten beantwoorden. We hopen jullie daarom allemaal te zien.

De MCD-cie wisselt in juni, en vergadert één keer per één of twee weken. Mail voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor direct contact met de commissie kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..