Dox-diesraad

De dox-diesraad heeft twee taken binnen hun jaar: het organiseren van de geneeskunde feesten en het organiseren van de Diesweek. In dit collegejaar (2016-2017) zullen er zes tot acht feesten zijn.

De Diesweek is de week waarin de verjaardag van de vereniging gevierd wordt. Voor de Diesweek kiezen wij als raad een thema, en organiseren wij binnen dat thema een aantal activiteiten. Afgelopen jaar was het thema ‘DrIEmS’, en was er een onder andere een pyjama-cantus! Ook is er elk jaar een diesreceptie, een feest, een themaborrel, een gratis lunch en een goededoelenactie. Daarnaast organiseert de raad ook een dag voor de patiëntjes in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

 

Doxdiesoxyribonucleïnezuur

o.d.z. Feesten zit in onze genen

In Juni 2016 kwam onze crew tezamen na een lange selectieprocedures en talloze uren training. Het moest zeker zijn voor de vorige DoxDiesraad; feesten moest in ons karakter zitten; feesten moest een deel van ons zijn. Nadat zij hiervan zeker waren, kwam onze commissienaam dus gemakkelijk. Gezamenlijk kwamen wij gehard en gefocust uit deze selectieprocedure met als naam: DoxDiesoxyribonucleïnezuur, o.d.z. Feesten zit in onze genen.

Onze groep zal in de chaos van het studeren en leren trachten de zee aan activiteiten van Sams te navigeren. Waarbij wij constant op zoek zijn naar toevluchtsoorden waar wij kunnen aanmeren en laten zien hoe je een feestje bouwt.

Maar om heelhuids aan te komen hebben we natuurlijk wel een kapitein aan het stuur nodig. Vol moed trotseert onze Praeses Ana de verantwoordelijkheden om ons te begeleiden naar onze momenten van actie. Zelfverzekerd en hartstochtelijk staart ze in de verte, rekening houdend met de condities van het schip, zoekend in de verte naar onze bestemmingen.

Daarentegen moet er wel op onze brandstof gelet worden. Elke keer wanneer wij te land gaan dient onze Annika onze brandstof te checken. Hoeveel hebben we nog nodig? Hoeveel hebben we al verbruikt? Dit zijn de vragen waar onze Fiscus zich mee bezig houdt. Stiekem ziet zij zichzelf als de manager van de boot en ergens heeft ze ook wel gelijk, want zonder brandstof vaart onze boot natuurlijk niet.

Aangezien we helemaal alleen op de boot zijn, hebben wij toch zo nu en dan begeleiding nodig van onze thuishaven. Daarvoor hebben we gelukkig onze veteraan Wytse. Hij kijkt over onze schouders tevreden mee om zo hier en daar de benodigde aansturing te geven. Met zijn kennis en ervaring straalt hij uit hoe de gang van zaken dienen te lopen, terwijl hij achterover leunt op zijn veteranen stoel.

Ook moeten we soms zwemmers te hulp schieten die (ver)dronken zijn in de zee der activiteiten. Ook zij moeten contact met ons op kunnen nemen. Degene die dag en nacht hiervoor verantwoordelijk is en het communicatie hok bezet op onze boot is onze Ab Actis Sophia. Verder is het van levensbelang dat ze alles bij houdt wat er binnen de boot gebeurt en gezegd wordt.

Verder moeten we natuurlijk wel veilig kunnen aanmeren op onze toevluchtsoorden. Daarom sturen we voordat we aan land gaan altijd onze verkenners (Commissarissen Extern) Sophie en Vivian erop uit om te controleren of er bijvoorbeeld geen piraten aanwezig zijn. Het is belangrijk dat zij goed bekijken of het eiland waar we naartoe varen voldoet aan onze eisen. Kunnen we hier wel met 500 man een feestje bouwen en is de drank per vlot daar te krijgen? Zij zijn de wachters van het eiland waarbij zij bepalen wie er nodig is en wie er op het eiland mag.

Natuurlijk moet de boot onderhouden worden en hebben wij daarom een klusjesvrouw. Ons manusje van alles, Loeke, helpt overal waar nodig is. Logisch dat zij zo een belangrijke taak heeft gekregen aangezien zij de meeste ervaring heeft in de Sams zee. Gelukkig is dat niet het enige waar zij ervaring mee heeft en kan zij ons ook helpen op andere gebieden.

Tot slot hebben wij nog onze Art Director Silke. Zij zorgt dat alles er mooi uit komt te zien inclusief de crewleden! Niet alleen het uiterlijk is belangrijk maar ook de aanprijzing. Daarom zorgt zij dat iedereen op de boot gezien wordt als méér dan zomaar een matroos. Zij presenteert ons als degene die je uit het water redt en je hopelijk niet (al te) nat achterlaat. Aanprijzing van de crewleden en onze ideeën is de taak waar zij zich mee bezig houdt.

Kom allemaal naar onze eilanden en vlucht met ons mee! Laat ons jou verwennen met alle luxes die onze boot te bieden heeft. Al onze crewleden staan in voo….. Sorry ik vergeet mezelf. Mijn naam is Kevin en ik ben onzichtbaar op de boot. Mijn taak is namelijk zonder kleerscheuren veilig manoeuvreren tussen alle vrouwelijke hormonen heen. Gelukkig krijg ik met liefde hier soms tips over van onze veteraan Wytse. Helaas lukt dit desondanks niet altijd. Probeer je maar eens voor te stellen hoe ik als Vice Praeses Ana aan het ondersteunen ben maar geen verrekijker heb. Of bedenk je maar hoe ik als Art Director functioneer als ik niet eens weet hoe ik m’n kleren moet matchen.

Hoe dan ook is het belangrijk dat je met ons mee vaart naar onze eilanden. Deze kleine paradijsjes te midden van de blauw groene zee maken wij gereed zodat jij daar de tijd van je leven kan hebben. Kom je langs om te feesten of om te drinken? Zoek je een partner of liever iets dat beperkt blijft tot één avond? Of denk je: “ik kan Kevin wel wat tips geven over vrouwelijke emoties.”

Kom langs en feest met ons mee!

 

Hoogachtend,

Kevin Chen

h.t. Art Director, Vice Praeses der XXXIVe DoxDies der MSFU “Sams”

 

De Dox-Diesraad is een commissie die eens per week vergadert. De raad wisselt in juni. Mail voor vragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mail voor direct contact met de commissie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

doxdiesje

doxdiesje