Medpacker

 

Medpacker (www.medpacker.nl) is een studenteninitiatief en online platform voor het verzamelen, herverdelen en afleveren van kleine, herbruikbare medische donaties aan ziekenhuizen in ontwikkelingslanden. De leden van Medpacker zijn studenten Geneeskunde die een klinische stage gaan doen in een ziekenhuis in een ontwikkelingsland. Wij verzamelen herbruikbare medische donaties, herverdelen deze aan de hand van de vraag van de ziekenhuizen in ontwikkelingslanden, en transporteren deze zelf in onze backpack naar onze stageplek in de tropen. Zo wordt er op een nuttige en persoonlijke manier op kleine schaal geholpen met het in stand houden van ziekenhuizen in ontwikkelingslanden, en kunnen wij waarborgen dat medische donaties ook echt op de juiste plek terecht komen.

____________________________________________________________________________________________________________________

 

Logo Stichting SeniorenStudent

Logo Stichting SeniorenStudent

 Studenten gezocht voor Stichting SeniorenStudent!

Stichting SeniorenStudent koppelt studenten aan een senior voor hulp en voor de gezelligheid. Het doel is om senioren te ondersteunen in het onafhankelijk en gelukkig ouder worden. Daarnaast biedt het project studenten ervaring in een maatschappelijke functie. Iedere studentvrijwilliger gaat gedurende één jaar zes uur per maand bij een senior op bezoek (dagen en tijden in overleg). De studenten bieden praktische hulp en samen ondernemen senior en student leuke activiteiten: van musea bezoeken tot computerles. De match wordt gemaakt op basis van persoonlijke overeenkomsten en gedeelde interesses. Zo kunnen zij een bijzondere band opbouwen en in het gesprek de diepte ingaan, en ontstaat een vriendschap tussen jong en oud. Een grootouder in jouw studiestad, welke student wil dat nou niet?

 

____________________________________________________________________________________________________________________

Stichting Didit

Met Didit bieden we in Utrecht trajecten op maat voor jongeren (tussen de 16 en 25 jaar) met een chronische ziekte en vermoeidheidsklachten. Gedurende het traject van een half jaar leren deze jongeren onder begeleiding van een fysiotherapeut en mentor hoe zij sport en beweging kunnen gebruiken om zich beter te gaan voelen. De jongeren sporten in groepen van maximaal 10 deelnemers, maar volgen hun eigen persoonlijke beweegprogramma én leren d.m.v. gastsprekers over gezond leven, beweging en vermoeidheid bij chronische ziekten. Het doel van het traject is om conditie en zelfvertrouwen op te bouwen, zodat de jongeren na een half jaar over kunnen stappen naar een reguliere sportschool/vereniging. Meer info kun je vinden op www.sportvoorenergie.nl.

Wij nog op zoek naar een sportieve enthousiaste medische student die vanaf begin januari 2017 samen met de fysiotherapeut 2x per week een groep jongeren wil begeleiden op weg naar meer energie!