Stage- en onderzoeksplaatsen

 

Wetenschapsstage reumatologie; zeldzame vormen van uveitis bij de reumatologie

Ben jij een enthousiaste student geneeskunde (master of laatste jaar bachelor) en geïnteresseerd in reumatologie en oogheelkunde? Wil jij graag ervaring opdoen in wetenschappelijk onderzoek? Dan is deze stage bij de afdeling reumatologie wat voor jou!

Reumatische ziektes zijn het gevolg van auto-immuun ontstekingsprocessen. Auto-immuun ontstekingen kunnen ook ontstaan in de ogen (uveitis, scleritis), al dan niet i.h.k.v. een reumatische ziekte (bv. sarcoidose, spondyloarthritis, vasculitis). De oogontstekingen zijn erg invaliderend en kunnen gepaard gaan met complicaties en visus verlies. Hierbij is soms ook systemische behandeling geïndiceerd, met corticosteroïden, DMARDs of biologicals. Juist de reumatoloog heeft veel ervaring met deze systemische immunosuppressiva.

Samenwerking reumatologie en oogheelkunde
In februari 2017 zijn de afdelingen reumatologie en oogheelkunde een samenwerking gestart, in de vorm van een speciale uveitis-poli en  multidisciplinair. Het hoofddoel is om de diagnostiek en behandeling bij uveitis patiënten te verbeteren. Na 2 jaar uveitis-samenwerking willen we de
kwaliteit van deze samenwerking onderzoeken.

Wetenschappelijke stage / scriptie Uveitis samenwerking
Je onderzoekt de volgende vragen:
1. Hoeveel patiënten zijn er verwezen? Welke type oogontstekingen hadden ze?
2. Hoe vaak werd een onderliggende reumatische ziekte gediagnosticeerd?
3. Wat was het effect van de behandelingen?
4. Wat was het effect van het multidisciplinair overleg (MDO)?

Wat bieden wij jou?
• Stageduur van ±16 weken, vanaf september 2019 (maar in overleg flexibel).
• Retrospectief dossier onderzoek
• Mogelijkheid om mee te werken op de uveitis-poli en MDO’s met de oogartsen
• Verdieping in deze zeldzame ziektebeelden en immunosuppressieve behandelingen.
• Begeleiding: arts-onderzoeker uveitis-poli en reumatoloog Prof. Dr. Van der Horst-Bruinsma.
• Schrijven manuscript / thesis voor publicatie
Enthousiast geworden? Lijkt het je leuk om ervaring op te doen binnen het uveitis-team? Ben je geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek? Verdere vragen?

Rianne van Bentum, arts-onderzoeker reumatologie / uveitis-poli, VUmc

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 020-4443981


Onderzoeksplek oncologie

Ben jij student Geneeskunde en wil je ervaring opdoen met SPSS? Dan is dit een stage voor jou!
Bij deze stage ga je data controleren van 350 studiedeelneemsters die hebben deelgenomen aan de tepelvochtstudie, zie voor meer informatie deze link: https://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis/Afdelingen/Cancer-Center/Meedoen-aan-wetenschappelijk-onderzoek-oncologie/Tepelvochtonderzoek.
Daarnaast ga je een statistische analyse doen over de kenmerken van deze studiedeelneemsters en dit in een baseline tabel weergeven. Ook ga je zoeken naar correlaties.
Het is een geweldige mogelijkheid om een eerste indruk op te doen van het uitvoeren van een
medisch wetenschappelijk onderzoek door gebruik te maken van SPSS.
Interesse? Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Student gezocht voor onderzoek Plastische Chirurgie

We zoeken een master geneeskunde student met interesse in de snijdende specialismen die betrokken wil raken bij onderzoek naar CMC1 artrose (slijtage van het duimgewricht). Het onderzoek is gericht op CMC1 distractie, een innovatieve behandeling voor duimbasisartrose. Het onderzoek wordt uitgevoerd in het St. Antonius Ziekenhuis. Je wordt goed begeleid door 2 handchirurgen en 1 AIOS plastische chirurgie. Ben jij assertief, enthousiast en gedisciplineerd? Heb je interesse in de (plastische, orthopedische of algemene) chirurgie? Ben jij 4e of 5e jaars geneeskunde student? En bereid om tijd te investeren in wetenschappelijk onderzoek? Dan kan jij betrokken raken bij deze onderzoekslijn met kans op het overnemen van dit onderzoek.

Interesse? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Met vriendelijke groeten namens het gehele onderzoeksteam, Drs. Janna Ottenhoff"


Vacature: Inhoudsontwikkelaar & -assistent

Leertraject: Dierexperimenteel onderzoek

Opdrachtgevers: Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) & Instantie voor

Dierenwelzijn Utrecht

Wil jij:

- jezelf ontwikkelen in het schrijven van teksten?

- je ‘onderdompelen’ in het dierexperimenteel onderzoek?

- creatief nadenken over visuele en tekstuele aspecten in leermateriaal?

- samenwerken met experts in het dierexperimentele veld (Utrecht Life Sciences en de

Instantie voor Dierenwelzijn) en onderwijskundigen?

Grijp dan nu je kans! Solliciteer voor 21 februari!

Ons projectteam is momenteel bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van een leertraject voor PhD’ers in het dierexperimenteel onderzoek. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste masterstudent of (net) afgestudeerde student die ons kan helpen bij het schrijven en coördineren van de inhoud voor online en offline leermateriaal. Denk hier aan het samenbrengen of samenvatten van bestaande informatie en het schrijven, redigeren en

indelen van teksten voor online modules en offline leermateriaal (zoals lesplannen of handreikingen voor docenten). We bieden je een financiële vergoeding. Dit alles doe je onder de vleugels van een ervaren proefdierdeskundige die je helpt bij de coördinatie en het contact met verschillende inhoudsdeskundigen waar je mee samenwerkt. Zij zullen ieder content aanleveren voor het specifieke topic waar zij verantwoordelijk voor zijn. Samen breng je de informatie en inhoud vanuit verschillende bronnen en stakeholders tot een leerzaam en degelijk geheel.

Wij zoeken iemand die:

- 16 uur per week beschikbaar is in de periode van maart 2019 – oktober 2019 (dit is een indicatie, in overleg kan dit veranderen)

- de Engelse taal goed beheerst

- affiniteit heeft met/interesse heeft in dierexperimenteel onderzoek

- een relevante achtergrond heeft, zoals: diergeneeskunde, biomedische wetenschappen, biologie, ...

- enthousiast wordt van het schrijven van teksten voor leermateriaal

Je kunt reageren op deze vacature door een mail te sturen naar Sanne van Vugt (projectleider en onderwijskundig adviseur): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef een korte motivatie waarin je vertelt waarom jij geschikt bent voor deze functie. Voeg in de bijlage je CV toe.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 Erasmus UMC MRSA onderzoek vrijwilligers gezocht

Onderzoekers van het Erasmus MC zijn bezig met een onderzoek naar de verspreiding van MRSA (de ziekenhuisbacterie). Als onderdeel van dit onderzoek wordt een studie gedaan, waarbij de relatie tussen de bacterie Staphylococcus aureus en andere bacteriën in de neus onderzocht wordt. Daarnaast wordt gekeken naar het effect van een bestaande behandeling op deze relatie.

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar gezonde vrijwilligers. Het onderzoek bestaat uit een geschiktheidsonderzoek, een behandeling en een vervolgonderzoek. Tijdens het geschiktheidsonderzoek wordt bepaald of u van nature S. aureus in de neus heeft. Wanneer u voldoet aan de studiecriteria (zie bijgevoegde poster voor studiecriteria), wordt u uitgenodigd voor het tweede deel van het onderzoek. Dit bestaat onder andere uit een bestaande behandeling voor 5 dagen met antibiotica en een desinfectiemiddel. Daarna wordt een vervolgonderzoek gedaan, waarin tijdens een periode van 6 maanden op 6 verschillende momenten een neuskweek onderzocht wordt. De afname van de neuskweken wordt tijdens het geschiktheidsonderzoek voorgedaan, daarna kunt u deze zelfstandig afnemen en opsturen. De neuskweken worden afgenomen met een  wattenstaafje in het puntje van de neus (het ‘neuspeutergebied’).

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een kleine vergoeding van 25 euro. Daarnaast heeft u recht op een reisvergoeding. Ook helpt u met uw deelname aan waardevolle kennis over verspreiding van MRSA. Dit onderzoek is goedgekeurd door de Medische Ethische Toetsings Commissie van het Erasmus MC (METC 2018-091) voor medisch-wetenschappelijk onderzoek.

In zowel februari als maart zijn er weer enkele startmomenten. Afspraken kunnen plaatsvinden in Rotterdam of Utrecht. Bij interesse of vragen over de studie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groeten,

namens het studieteam

Valérie Baede

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

A Master student medicine / SUMMA (OP1 and / or OP 2,3) with interest in global health/obstetrics.

For his PhD programme with the WKZ / Julius center dr Kwaku Asah-Opoku (obstetrician in KorleBu teaching hospital, Accra, Ghana), and we (Joyce Browne and Marcus Rijken, post docs Julius global health), are looking for students who would like to join the research team in Accra Ghana and study the complications of caesarean sections.

The student will be in Ghana for 3-6 months and will participate in a large study cohort with his/her own project embedded.

When: as soon as possible, for 3-6 months

Interested? Send your CV and motivation to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Onderzoek Orthopedie

 

In het Diakonessenhuis in Utrecht/Zeist wordt vanuit het Clinical Orthopedic Research Center – midden Nederland (CORC-mN) in samenwerking met het UMC Utrecht klinisch onderzoek gedaan op de afdeling Orthopedie. Er werken twee arts-onderzoekers onder supervisie van zeven orthopeden, die vrijwel alle specialisaties van de orthopedie beoefenen.

In de onderzoekslijnen heup- en wervelkolomchirurgie zijn wij op zoek enthousiaste geneeskunde-studenten die mee willen helpen in het orthopedisch onderzoek.
Er lopen al meerdere grote studies, vooral naar de lange termijn resultaten van diverse typen heupprothesen, maar ook nieuwe onderzoeken zullen worden opgestart.
We zoeken studenten die al iets verder zijn in de studie (eind bachelor of master) en interesse hebben in de orthopedie. De werkzaamheden zullen voor het grootste deel bestaan uit het verwerken en analyseren van data, het doen van metingen op röntgenfoto's en CT-scans en het meeschrijven aan wetenschappelijke artikelen.
In overleg is meelopen in de kliniek, of het project uitbouwen naar een fulltime wetenschappelijke stage ook mogelijk. Heb je interesse, informeer dan even naar de mogelijkheden!

Joost van Erp, arts-onderzoeker orthopedie Diakonessenhuis
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Onderzoeksplaats cardiologie/radiologie


Heb jij interesse in de cardiologie en/of radiologie, en wil je graag onderzoekservaring opdoen?
Momenteel zijn er binnen onze onderzoeksgroep meerdere projecten gericht op de verbetering
van diagnostiek en risicostratificatie van erfelijke hartspierziekten middels cardiale MRI waar we
jouw hulp bij kunnen gebruiken. Je kunt je hierbij richten op een ‘eigen’ deelproject of meedoen
met verschillende projecten.


Onze voorkeur gaat uit naar een gemotiveerde student in de bachelorfase / begin master die
voor langere tijd onderzoekservaring op wil doen (bijvoorbeeld via het Honoursprogramma).
Maar we hebben ook mogelijkheden voor studenten die in het kader van een wetenschapsstage
een bepaalde periode full-time beschikbaar zijn.
Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan contact met mij op via onderstaand email
adres. Ik zal je dan uitnodigen voor een kennismakingsgeprek!


Contactpersoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Wetenschapsstage urologie UMCU
 
Voor een onderzoek naar de resultaten van de behandeling van testistumor is de afdeling urologie op zoek naar een wetenschapsstudent.
Testistumor is de meest voorkomende kanker bij jonge mannen. Wij zijn geïnteresseerd in de (landelijke) resultaten van de behandeling van deze patiënten.
In eerste instantie zullen je werkzaamheden bestaan uit het verkrijgen van data, het analyseren van de data met behulp van SPSS en het meeschrijven aan een wetenschappelijk artikel.
Aangezien er veel onderzoeksvragen met behulp van een dergelijke database beantwoord kunnen worden, staan we open voor eigen ideeën en initiatieven. Het is dus goed mogelijk een eigen deelonderzoek te doen, wat kan resulteren in je eigen wetenschappelijk artikel.
Onze voorkeur gaat uit naar een masterstudent die voor een bepaalde periode full-time beschikbaar is (wetenschappelijke stage).
 
Neem voor meer informatie contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bijbaan masterstudent Geneeskunde op afdeling Nefrologie in UMC Utrecht

Wij zoeken enthousiaste masterstudenten Geneeskunde voor dataverzameling (tegen betaling) in het retrospectieve deel van de DOMESTICO studie (Dutch nOcturnal and hoME dialysis Study To Improve Clinical Outcomes). Het onderzoek maakt deel uit van een landelijk onderzoek naar thuisdialyse.

Voorkeur: minimaal 4 maanden enkele uren per week beschikbaar.

Contactpersoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Betaalde “wetenschapsstage” Sint Antonius ziekenhuis en de Nederlandse Obesitas Kliniek
Voor een samenwerking tussen het Sint Antonius ziekenhuis en de Nederlandse Obesitas Kliniek zijn we momenteel op zoek naar coassistenten die interesse hebben in bariatrische chirurgie.
Bariatrische chirurgie is momenteel de meest effectieve behandeling van morbide obesitas. In Nederland worden er jaarlijks zo’n 10.000 patiënten geopereerd. Eerder was de meest uitgevoerde operatie een maagband. Echter bij veel patiënten die eerder een maagband plaatsing hebben ondergaan ontstaat gewichtstoename en/of klachten. Het gevolg is dat een “ redo” (omzetting van maagband naar gastric bypass) frequent is uitgevoerd. Wij denken dat compliance (dus aanwezigheid bij postoperatieve controles) de resultaten na een redo vergroot, echter dit weten we niet.
Voor dit onderzoek willen we bekijken wat het gewichtsverlies is van de patiënten die een redo hebben ondergaan, en dit vergelijken met patiënten die een redo hebben ondergaan en niet op controle komen. Hiervoor moet de student patiënten telefonisch benaderen. Het is onderdeel van een groter onderzoek naar redo’s waarover minimaal 1 artikel geschreven zal worden. Mogelijkheid tot vervolg onderzoek in de toekomst. Voor het eerste onderdeel van het onderzoek zal de student betaald worden.
Als je interesse hebt kun je contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wetenschapsstage bij bariatrische chirurgie

Bariatrische chirurgie is momenteel de meest effectieve behandeling van morbide obesitas. In Nederland worden er jaarlijks zo’n 10.000 patiënten geopereerd. De Nederlandse Obesitas Kliniek is de grootste kliniek in Nederland met 8 locaties waar we een multidisciplinair pre- en postoperatief traject aanbieden in aanvulling op de operatie.  We hebben verschillende onderwerpen voor wetenschapsstage met grote mogelijkheid tot publicatie (vooral chirurgie, MDL en ook wel gedragsverandering). 

Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar Valerie Monpellier: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gezocht: master GNK student voor wetenschappelijke stage 4-12wk in Nederland met affiniteit voor tropische geneeskunde, public health & gynaecologie/obstetrie.

Sinds 2015 is er samengewerkt door clinici, onderzoekers en studenten van het UMC Utrecht en Radboudumc Nijmegen met de Gynaecologie & Verloskunde afdeling van het Mnazi Mmoja Hospital in Zanzibar, Tanzania. De verschillende onderzoeksprojecten hebben zich gericht levensbedreigende maternale morbiditeit en de vrouwen die dit hebben overleefd. Het karakter van de studies heeft gevarieerd, o.a. epidemiologisch, auditten van kwaliteit van zorg en ‘delays in seeking/reaching/receiving care’ en kwalitatieve benaderingen inclusief interviews en focus groep discussies.

Een wetenschapsstage in voorjaar/zomer 2019 zal bestaan uit het werken met een reeds opgebouwde database. De stage zal fysiek plaats vinden in Nederland, onder nauwe samenwerking met Tanneke Herklots, PhD student op dit onderzoek in het UMC Utrecht, en onder formele begeleiding van Arie Franx, professor Obstetrie en gynaecoloog in het UMC Utrecht.

Neem bij interesse contact op met Tanneke Herklots via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wetenschapsstage Cardiologie

Als arts-onderzoeker ben momenteel bezig met een promotietraject bij de cardiologie. In mijn promotie vergelijk ik de klinische uitkomsten van verschillende coronaire stentplatforms, en onderzoek ik de veiligheid van (korte) duale antiplaatjes therapie. Binnen deze promotie zijn er verschillende interessante projecten waarbij ik op zoek ben naar een gemotiveerde master student met interesse in de cardiologie voor een wetenschapsstage van 12, 18, of 24 weken. Doel hierbij is een leuk en leerzaam project in een gedreven omgeving, die bovendien kan leiden tot een mogelijke publicatie.

Heb je interesse? Neem even contact op via onderstaand e-mail adres of telefoon nummer. Tevens ontvang ik graag je CV en vermeld even de periode van beschikbaarheid/planning. 

Gr, Rik

Rik Rozemeijer MD, MSc, PhD candidate

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T: +31 88 75 674 43, of #64982

Kamernummer Q05.3.304

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WERK-STUDENT GENEESKUNDE GEZOCHT:

Vanuit de cardiologie in het UMCU zijn wij op zoek naar een student geneeskunde/SUMMA die ons onderzoeksteam kan komen versterken.

Het werk zal met name bestaan uit data-verzameling en logistieke hulp bij verschillende onderzoeksprojecten, op basis van een flexibel 0-uren contract.

De voorkeur gaat uit naar iemand met enige kennis van / affiniteit voor cardiologie en onderzoek (i.v.m. mogelijke opstap richting onderzoeksstage).

Heb jij interesse? Stuur ons een mail met je CV en (korte) motivatie, dan nodigen wij je uit op gesprek.

Laurens Bosman

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KNAW Van Walree beurs (geneeskunde)

Studenten geneeskunde die een wetenschappelijke presentatie op een buitenlands congres gaan geven, kunnen een aanvraag indienen voor een KNAW Van Walree beurs.aanvragen voor 1 februari, 1 juni en 1 oktoberlees meer over de KNAW Van Walree beurs:

Klik hier voor meer informatie.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wetenschappelijke stage op de onderzoeksafdeling Psychiatrie UMC Utrecht met goede kans op publicatie en co-auteurschap!

Spreekt de combinatie van psychiatrie en immunologie jou aan?  Heb jij interesse in het uitvoeren van een  literatuuronderzoek? En ambitie om co-auteur te worden? Dan  werken wij binnenkort misschien wel samen!

Onderzoek psychiatrie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het St. Antonius Ziekenhuis zoekt geneeskundestudenten (betaalde functie)

Geneeskundestudenten gezocht voor dossieronderzoek en registratie in het St. Antonius Ziekenhuis.

De eenheid Kwaliteit, Veiligheid en Verantwoording is op zoek naar geneeskundestudenten voor de (betaalde) functie van dossieronderzoeker (dataverzameling- en analyse).

Vereisten:

- Je bent minimaal 3e jaars geneeskundestudent

- Je bent in de gelegenheid om regelmatig aanwezig te zijn in het St. Antonius Ziekenhuis (Nieuwegein)

- Je bent voor minimaal 8 uur per week beschikbaar

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het expertiseteam Indicatoren, Teja Willemse, telefoonnummer 030-6092583.