Tijdloos Thema

Naast stilstaan bij geschiedenis, is het lustrum ook een mooie manier om een nieuw begin in te luiden. Dit jaar wordt het achtste lustrum Tijdloos gevierd, waar de lustrumcommissie al maanden mee bezig is. Na een aantal turbulente jaren willen we vieren hoe leuk het is om student te zijn, en dan mag de tijd even stilstaan. Wij laten als geneeskundestudenten namelijk over het algemeen het leven makkelijk aan ons voorbij gaan. We hebben allemaal drukke levens, plannen ver vooruit of piekeren over de toekomst. Onze agenda’s staan volgepland met sport, clubavonden, commissievergaderingen, festivals en weekenden waarin we onze ouders nog even zien tussendoor en wat heerlijk dat dit allemaal weer kan! Toch zorgt het er soms voor dat er weinig ruimte overblijft om van het moment te genieten; om de tijd even te vergeten. 

Dat is het voornaamste idee achter het thema Tijdloos; we willen een moment nemen om volledig uit de tijd te stappen.

Maar een lustrum is natuurlijk niet alleen maar tijdloos genieten van de feesten. Een lustrum is ook een samenkomst van verleden, heden en toekomst. Wat het verleden betreft, vieren we waar we vandaan komen, want zonder ons verleden waren we niet geweest wie we nu zijn. Daarnaast nemen we tradities en herinneringen van vroeger mee naar het nieuwe lustrum, met nummers uit de eighties waar onze ouders op dansten en wij nu nog los op gaan in een club of bar in de Nobelstraat en het ‘in spiritu samsi’ wat al jaren regelmatig klinkt op de Hamburgerstraat 27. Het heden vieren we door stil te staan bij de mooie tijd die we meemaken als student, met alle mogelijkheden die deze periode biedt, en dat doen we met alle leuke mensen om ons heen die we hebben ontmoet en nog gaan ontmoeten de komende tijd. En dan tot slot, de toekomst, iets waarvan velen misschien nog niet weten hoe die er precies uit gaat zien, maar waar we wel samen naar uit kunnen kijken en over kunnen dromen. Zo komen hopelijk het verleden, heden en de toekomst samen tijdens dit tijdloze lustrum.

In het geheim begon de LuCie al maanden terug om twee weken neer te zetten die je écht een lustrum kan noemen. Zo hebben we vele uren gestoken in het ontwerpen van het logo, en hopelijk zien jullie alle details die we erin hebben verstopt. We gaan nu nog niet weggeven welke activiteiten er precies gaan plaatsvinden in de lustrumweken, maar we beloven dat ze tijdloos leuk zijn en dat iedereen even de tijd kan vergeten. 

We zien jullie in maart!

Liefs,

LuCiefer

mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven