Studenten om mee te werken aan het PREMIUM-project

Studenten om mee te werken aan het PREMIUM-project

Bedrijf
UMC Utrecht
Type
Stage- en onderzoeksplaatsen
Locatie
Utrecht
Vereiste taal
Nederlands
Website
https://www.umcutrecht.nl/nl

Omschrijving

Wil jij je tijdens je wetenschapsstage of naast je studie verdiepen in machine learning, immunotherapie bij kanker, radiologie en/of toegepaste statistiek? Studeer je geneeskunde, SUMMA of medical imaging? Zoek jij een project waarbij je langere tijd (10+ weken) betrokken kan zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Immunotherapie is in de afgelopen enkele jaren één van de belangrijkste pijlers geworden in de behandeling van patiënten met gemetastaseerd melanoom. De prognose van de ziekte is hiermee fors verbeterd, maar helaas is bij 40% van de patiënten deze therapie niet effectief. Daarnaast is immunotherapie kostbaar, en kunnen er ernstige bijwerkingen optreden.

Het doel van het PREMIUM-project is om deep learning (een onderdeel van artificial intelligence) in te zetten om beter te kunnen voorspellen welke patiënten met gemetastaseerd melanoom niet zullen reageren op immunotherapie. Binnen het project worden klinische data, radiologische beeldvorming (CT-scans) en pathologie-coupes met elkaar gecombineerd om algoritmes te maken, die beter de kans op respons op behandeling kunnen voorspellen. Het Cancer Center werkt hiervoor nauw samen met de afdelingen Radiologie en Pathologie; en met experts op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste student, die een rol kan spelen in de dataverzameling (onder anderen het segmenteren van metastasen) en – afhankelijk van de duur van de stage – data-analyse. Ook is het mogelijk om voor een langere periode (bijvoorbeeld een jaar) betrokken te zijn bij het project en zelf, onder supervisie, een subproject te bedenken en uit te voeren. Heb je affiniteit met oncologie en/of radiologie, en ben je op zoek naar een stage met nieuwe technologieën zoals deep learning? Reageer dan nu en stuur een mailtje naar Belle van Duin of Rens ter Maat, arts-onderzoekers op dit project (I.A.J.vanDuin-3@umcutrecht.nl of L.S.terMaat@umcutrecht.nl)

mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven