Vanaf 5 oktober vervul ik met trots de functie van commissaris onderwijs. Binnen deze functie is het mijn taak om ervoor te zorgen dat de stem van de student hogerop terechtkomt. Ik ben heel gelukkig met het uitgebreide evaluatiesysteem waardoor iedere geneeskundestudent zijn/haar mening met betrekking tot het onderwijs kwijt kan. Onderdeel hiervan zijn de enquêtes, de bachelor- en mastervertegenwoordigingen, de jaarvertegenwoordigingen van SUMMA, de studentenpool, de opleidingscommissie, de Onderwijs- en Onderzoeksraad en de studentassessor.

Ik zal als commissaris onderwijs het overzicht (proberen te) houden over alle vormen van studentinspraak en me vooral bezighouden met het coördineren van de verschillende groepen onderwijsbetrokken studenten. Bovendien ben ik vice-voorzitter van de opleidingscommissie geneeskunde en mede organiseer ik het Open StudentenOnderwijsOverleg (voorheen de beleidsraad). Ook ben ik vaak in overleg met de directie van het onderwijscentrum, onderwijscoördinatoren en de opleidingsdirectrice en mag ik me universiteitsbreed en soms landelijk mengen in discussies om de medezeggenschap van studenten te verbeteren.

Zoals je hierboven kunt lezen, heb ik zowel met studenten als met “de opleiding” nauw contact en hierdoor hoop ik bruggen te kunnen slaan om samen te kunnen werken aan beter onderwijs. Al voelt het misschien niet altijd zo; ik denk dat studenten de ervaringsdeskundigen zijn wat onderwijs betreft! Ik zou het dan ook heel zonde vinden als ideeën, opmerkingen of klachten in jullie hoofd of vriendengroep blijven steken, dus laat deze vooral horen via de enquêtes, de jaarvertegenwoordiging of door mij aan m’n mouw te trekken in de gangen, op de Samskamer of op de borrel op woensdagavond of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

 

Xara de Theije

h.t. commissaris onderwijs der MSFU “Sams”

 

Xara

Xara