Dit jaar mag ik als commissaris onderwijs aan de slag om samen met jullie te kijken hoe de geneeskundeopleiding in Utrecht verder kan worden verbeterd. Aan mij is dan ook de taak om ervoor te zorgen dat de mening van de studenten op de hoogste niveau’s binnen de organisatie van de opleiding wordt gehoord. Gelukkig is er door de jaren heen een uitgebreid systeem opgezet waardoor iedere geneeskundestudent zijn/haar mening met betrekking tot het onderwijs kwijt kan. Bachelor- en mastervertegenwoordigingen en de jaarvertegenwoordigingen van SUMMA. Bovendien zijn studenten vertegenwoordigd binnen de opleidingscommissie en O&O-raad.

Ik zal me vooral bezighouden met het coördineren van de verschillende groepen onderwijsbetrokken studenten, ben bovendien vice-voorzitter van de opleidingscommissie geneeskunde en organiseer de beleidsraad. Ook ben ik vaak in overleg met de directie van het onderwijscentrum, onderwijscoördinatoren en de opleidingsdirectrice en mag ik mij universiteitsbreed en soms landelijk mengen in discussies om de medezeggenschap van studenten te verbeteren.

Als centraal aanspreekpunt voor zowel studenten als de opleiding hoop ik beide partijen nog dichter bij elkaar te brengen en samen verder te kunnen werken aan beter onderwijs. We zijn al een heel eind, maar jullie, de studenten, zijn nog steeds hard nodig. Jullie feedback wordt door de opleiding heel serieus genomen, dus vul je enquêtes in, geef je feedback door aan je jaarvertegenwoordiging of denk op een andere manier mee. Ideeën, opmerkingen of klachten kun je ook altijd bij mij kwijt dus kom gerust langs op de Samskamer, de borrel op woensdagavond of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ik kijk ernaar uit om jullie te spreken! 

Merlijn van Hamel

h.t. commissaris onderwijs der MSFU “Sams”

Commissaris onderwijs

Commissaris onderwijs