Medische Carrièredag

Ronde 1

1. GGZ Centraal - Als arts in balans

Het zoeken van de balans in de dagelijkse patronen van stress en ontspanning. Daar gaat de GGz Centraal workshop over. D.m.v. uitleg over stress en het effect op lichaam en geest, wordt de koppeling gemaakt naar het leven van alledag. En in het bijzonder van artsen aan het begin van hun carrière en alle uitdagingen en verwachtingen die daarmee samen hangen. We nemen je mee hoe het dagelijks een paar keer kort reflecteren op wat je doet en hoe je je daarbij voelt, helpt om de balans goed te houden.

2. Gupta Strategists - Workshop strategy consulting in de zorg

Een zorgverzekeraar komt naar je toe met een probleem: ondanks een toenemend aantal verzekerden, maakt de verzekeraar sinds dit jaar verlies. Waar komt dit door? En welke acties kan het de zorgverzekeraar nemen om haar positie te versterken?  Wil je weten hoe het is om als consultant in de zorgsector te werken? Kom dan naar de case-middag van Gupta Strategists!

Over Gupta Strategists:

Gupta Strategists is een toonaangevende strategy consultant voor organisaties in de zorgsector. Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld ziekenhuizen, zorgverzekeraars, de overheid en financiers. Gupta Strategists biedt praktische oplossingen of innovatieve ideeën voor complexe vraagstukken. Werken bij Gupta betekent dat je als allround strategieconsultant wordt opgeleid, binnen een klein team aan grote projecten werkt en jezelf continu uitdaagt en ontwikkelt tot een strategisch expert binnen de gezondheidszorg.

3. UWV - Meer dan de klachten. Meer dan een behandeling. Meer dan een arts.

Als Arts Arbeid & Gezondheid kijk je verder dan de eerste diagnose. Samen met je cliënt onderzoek je de context achter de klachten en doe je er alles aan om iemand weer mee te laten doen in de maatschappij.

4. Huisartsenopleiding Utrecht - Je artsenbul, en dan?
Weet jij totaal nog niet wat je wilt worden? Zit je letterlijk met je handen in het haar? En ben je bereid de handen uit de mouwen te steken? Grijp deze workshop dan met beiden handen aan! Wij gaan je een handje helpen. Leer  jezelf beter kennen, ontdek je passie en je valkuilen, en maak een duurzame carrièrekeuze.

5. SOON (ouderengeneeskunde) 

Wil jij uitdaging en afwisseling in je vak en een échte bijdrage leveren als arts? Misschien is het specialisme ouderengeneeskunde iets voor jou! Test je medische kennis met aios ouderengeneeskunde in de workshop ‘Stel jij de juiste diagnose?’ tijdens de Medische Carrière Dag van MSFU “Sams”. Je krijgt een kijkje in het werk als specialist ouderengeneeskunde en gaat op visite bij de 86-jarige heer de Vries. Dit is allesbehalve 'grijze wollen sokken’-saai, want niets is wat het lijkt binnen (en buiten) de muren van het verpleeghuis. Voor meer informatie over het specialisme ouderengeneeskunde, ga naar: ouderengeneeskunde.nu

6. NOVA

Verslavingsgeneeskunde: wat is verslaving? (epidemiologie, sociaal-maatschappelijk en neurobiologisch). Hoe wordt je verslavingsarts en hoe ziet een werkdag eruit? 

7. Next Level Dokter 

The Next Level Dokter is een maatschappelijk initiatief van 12 opleidingen en SBOH om geneeskundestudenten en basisartsen te inspireren zich te oriënteren op een artsenberoep (en opleiding) buiten het ziekenhuis. Vraag jij je af wat jouw next step is na je studie geneeskunde? Wil je weten hoe het écht is om als arts buiten het ziekenhuis te werken? Kom dan langs bij de Next Level Dokter stand op de informatiemarkt én schrijf je in voor de Next Level Dokter workshop! Tijdens de workshop vertellen aios, actief buiten het ziekenhuis, je alles over het hoe en waarom zij hun keuze maakten en zoomen ze in op persoonlijke ervaringen uit hun werkpraktijk en kun jij ook je vragen stellen. Meer informatie? Check www.nextleveldokter.nl

Ronde 2

1. TalentCare - Wie ben ik als arts?

In deze workshop staan we stil bij het pad dat jij tot nu toe hebt bewandeld als arts in opleiding. Welke keuzes en overwegingen heb jij gemaakt, en welke factoren hebben hierop invloed gehad? Hoe zien jouw coschappen eruit? Ga jij met zin naar je coschapplek en ervaar jij zingeving tijdens deze coschappen? We gaan in gesprek hoe dit anders en misschien wel beter zou kunnen. Deel ervaringen met elkaar.  Ook kijken we hoe het vervolg van jouw pad eruit komt te zien. Wat voor soort arts wil jij zijn, en welke eigenschappen en vaardigheden horen daarbij? Deze workshop is alleen geschikt voor studenten die al minimaal een coschap hebben gelopen (of nu hun eerste coschap lopen).

2. ABN Amro - Wat kun je zelf doen om straks je dromen te laten uitkomen?

Een nieuw begin……Het afronden van je studie is de start van een nieuwe fase.  Zou dat niet een mooi moment zijn om met jouw keuzes ook impact te maken op onze samenleving! Keuzes waar je nu en op de lange termijn zélf ook profijt van hebt. Denk hierbij aan een huis kopen (ook als je een studielening hebt) en het opbouwen van vermogen.  Duurzaamheid speelt hierbij een steeds grotere rol. Denk aan klimaat, circulariteit en social impact. Energie besparen, duurzamer wonen waar begin je? Tijdens deze workshop kijken we hoe we kunnen omschakelen naar een meer duurzame samenleving en jouw dromen kunnen verwezenlijken.

3. VvAA - Solliciteren 

Solliciteren, je eerste echte contract ondertekenen, zelf je verzekeringen regelen, allemaal zaken die op je af gaan komen. VvAA vertelt je graag meer hierover, plan daarom de workshop afgestudeerd en nu in om te horen wat jij allemaal moet regelen. Je hebt zelfs de mogelijk om een gesprek op maat in te plannen met een VvAA adviseur. Neem voor deze workshop ook je CV mee, zodat we hier samen doorheen kunnen lopen.

4. Me-doc - Van bul tot baan. 

Nog even en je mag de eerste stappen gaan zetten in je carrière als arts. Hoe ga jij als net afgestudeerde arts je een weg vinden? Hoe ga je met al deze verantwoordelijkheden om en hoe houd je wel je werkplezier? De 1e fase als arts is een ontzettend leuke fase, maar ook een vormende fase voor de rest van je carrière. Daarom is het fijn als je hiervoor wat handvatten aangeboden krijgt.  Me-doc zal in de Masterclass 'Van bul naar baan, eerste fase als arts' ingaan op praktische zaken als het sollicitatiegesprek, maar ook over 'softskills' die ervoor zorgen dat je meer tijd en energie overhoudt tijdens het werk, zodat je met veel plezier aan de slag kunt. 

5. Gericall - Technologie in de ouderenzorg

In deze workshop neem ik je mee in de wereld van de ouderengeneeskunde, zowel thuis als in het verpleeghuis. Aan de hand van verschillende casus kijken we wat de rol is van een specialist ouderengeneeskunde en welke technologische interventies kunnen worden toegepast ter ondersteuning van het beleid. Je krijgt zo een beeld van wat de specialist ouderengeneeskunde doet, hoe de doelgroep verschuift van het verpleeghuis naar steeds meer ook thuis en wat nu en in de toekomst daar aan technologische innovaties kan ondersteunen.

6. Career Officer - CV 

Heb jij een CV nodig voor het zoeken naar een stageplaats of baan? Kom dan naar deze workshop met het CV wat je nu hebt. Aan de hand van tips en tricks en oefeningen leer je hoe je je eigen CV kunt verbeteren. Wat moet er wel en niet in staan? Is een ‘geneeskunde CV’ anders dan een ‘gewoon CV’? Hoe laat je zien wat jou onderscheid van anderen? Neem je eigen CV en profilering onder de loep in deze workshop. Voorbereiding: neem je huidige CV (als je dat hebt) mee.

7. Career Officer - LinkedIn voor beginners

Heb jij al een LinkedIn profiel maar nauwelijks iets ingevuld? Of twijfel je of je überhaupt een profiel moet maken? In deze workshop laten we je de tips en trics voor het maken van een goed profiel zien. LinkedIn is een geweldig hulpmiddel bij het vergroten van je netwerk en bij het solliciteren. Ook binnen de geneeskunde wordt het steeds meer gebruikt. Neem je laptop mee zodat je tijdens deze workshop gelijk aan de slag kunt met je eigen profiel.

Voorbereiding: neem je laptop mee en meld je vast aan bij LinkedIn

mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven