ab Actis

Deze zomer was het alweer 24 jaar geleden dat ik ter wereld kwam. Mijn moeder maakt dit elk jaar weer duidelijk door het verhaal dat ik als monster ter wereld kwam (ze vond mij als pasgeborene ‘heel lelijk’, terwijl ze hoorde dat andere moeders meteen verliefd raakten op hun eigen kind). Geboren in Zwolle, maar mijnhele leven in Hattem doorgebracht, heb ik veel gedaan en geleerd. Mijn moeder zegt inmiddels gelukkig dat ik ‘goed ben opgedroogd’.

Ik ben samen met mijn zusje Nina opgegroeid en we konden altijd goed samen (al was ik wel vaak de irritante broer die haar altijd even moest plagen). Als kind was ik erg introvert (alhoewel ik wel sociaal en relatief zelfverzekerd was) en vond ik het vervelend om anderen te leiden, dingen over mezelf te vertellen of om met veel verschillende andere kinderen te spelen (ik had slechts een tweetal goede vrienden). Als kind had ik al mijn hele toekomst uitgestippeld: ik moest en zou directeur worden van Bolletje, zodat ik de hele dag onbeperkt betaald koekjes kon eten. Toen ik ouder werd, veranderden de plannen echter en wilde ik een carrière bij de brandweer. Zo graag zelfs, dat ik op mijn elfde al begon met de jeugdbrandweer. Daar heb ik tot mijn achttiende wekelijks met veel plezier oefeningen gedraaid, wedstrijden gespeeld, de brandweerman (pyromaan) uitgehangen en veel (serieuze en minder serieuze) after action reviews gehouden. In deze tijd heb ik ook heel veel dingen geleerd die ik als kind heel spannend vond: presenteren, leidinggeven en werken met vreemde mensen ging me opeens veel beter af. Op mijn achttiende liet ik mijn droombaan als brandweerman varen voor andere ambities.

Na de middelbare school ben ik namelijk begonnen met applied physics in Groningen. Al snel kwam ik erachter dat ik calculus heel saai vond en het studentenleven veel leuker. Helaas was dit voor natuurkunde niet te combineren en ben ik op zoek gegaan naar een andere opleiding: dit werd Geneeskunde. Bij geneeskunde kwam ik er ook snel achter dat ik persoonlijk veel minder moeite hoefde te doen dan bij natuurkunde. Stukken tekst lezen en onthouden? Dat lukte me wel, maar die vervelende opdrachten maken bij natuurkunde kostte me echt te veel tijd en energie. Waar ik bij Vorm & Functie nog echt mijn zelfstudies tot op de kleinste details uitwerkte, had ik twee of drie blokken later al meer energie gestoken in het ontwerpen van de eerstejaars trui dan in het leren voor mijn tentamen van die week.

Bij het ontwerpen van de eerstejaars trui bij de eerstejaarscommissie is  het niet gebleven. Een barcommissie, introductiecommissie, almanak en actieve leden- en eerstejaarsweekendcommissie verder werd ik gevraagd om mijn leven bij de MSFU “Sams” een ultieme uitdaging te geven: een bestuursjaar. Ik heb er onbeschrijflijk veel zin in, en vooral met de andere bestuurders waarmee ik het jaar tot een hopelijk groot succes ga brengen!

mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven