Commissaris onderwijs

Nadat ik 18 dagen langer dan gepland rond had gezwommen in mijn moeders buik, werd ik op 12 juni 2001 geboren in het ziekenhuis van Ede. Een paar daagjes ziekenhuis later mochten mama en ik naar huis, een net verbouwde bungalow in Wageningen die de daaropvolgende 18 jaar mijn thuis was. Als kind kon ik nooit alleen zijn, overal in huis achtervolgde ik mijn ouders. 20 maanden later werd mijn zusje, Annemiek, geboren. Elk jaar gingen we zomers op vakantie naar Zoutelande, waar we hele zomers in de zee speelden, krabbetjes vingen en forten bouwden. Mijn basisschooltijd beleefde ik op de Johan Frisoschool aan de overkant van de straat en ik stroomde van het ABC-zwemmen meteen door naar wedstrijdzwemmen. Tot mijn 11de zwom ik gewoon in Wageningen, daarna vervolgde ik mijn wedstrijdzwemcarrière bij de zwemclub van Veenendaal om daar bijna elke dag van de week te trainen. Dag in, dag uit, baantjes heen en weer zwemmen vond ik helemaal geweldig. Op vakantie moesten we ook altijd naar een plek met óf een zee óf een zwembad óf een rivier, maar het liefst allemaal.

Na de basisschool startte ik op het Nieuw Gymnasium van het Pantarijn in Wageningen. Alle projecten en de vrijheid van een Montessori school vond ik geweldig. Ik kon lekker mijn eigen ding doen en vond het heel leuk om nieuwe dingen te leren, biologie en aardrijkskunde waren mijn favoriete vakken. Lang wilde ik iets als meteorologie of civiele techniek studeren, want tja, geneeskunde wilde iedereen al. Tot mijn vader zijn been en heup brak en ik dat hele ziekenhuis eigenlijk ook wel heel interessant vond.

Op een gegeven moment was al dat trainen wel genoeg en stopte ik met zwemmen en ging roeien, waar ik in het begin zo vaak omsloeg dat ik toch vaker zwom dan in een bootje zat. Al vanaf dat ik klein was, wilde ik ooit lifeguard worden op het Zeeuwse strand en in de zomer van 2019 begon ik als strandwacht in Westkapelle. Sindsdien ga ik elk jaar zoveel mogelijk zomerse weken naar Zeeland om te genieten van het strand, de zee, de mensen, het varen, allemaal even fantastisch. Ik besloot geneeskunde selectie te doen, maar werd helaas net niet toegelaten. Geneeskunde in Antwerpen was mijn andere optie en na deze (dit keer succesvolle) selectie, startte ik in september 2019 in het Belgische Antwerpen. België was erg leuk, toch besloot ik wel weer selectie in Utrecht te doen en na heel lang twijfelen hakte ik de knoop door om in Utrecht te gaan studeren. Daar vond ik al snel een kamer in een super gezellig huis in Zeist, ging ik bij de volleybalvereniging Van Slag en startte ik bij de kookcommissie van de MSFU “Sams”. Ik voelde me helemaal op mijn plekje in Utrecht en ik ben nog steeds heel gelukkig dat ik in deze mooie stad mag wonen met alle fijne mensen om me heen. Inmiddels heb ik de volleybal toch weer ingeruild voor een roeibootje en ben ik super gelukkig met mijn ploegje bij ORCA. Bij “Sams” was ik niet meer weg te slaan, wat resulteerde in de ene commissie na de andere en uiteindelijk leidde tot dat ik gevraagd ben voor een bestuursjaar als commissaris onderwijs van deze fantastische studievereniging.

mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven