Fiscus

Tweeëntwintig jaar geleden kwam ik op een bloedhete zomerdag als sterrenkijker ter wereld in het huis waar mijn ouders en zusje nu nog steeds wonen. Tubbergen was achttien jaar lang het decor voor het opgroeiende wijsneusje dat ik was (of ben?). Gegroeid ben ik, en niet zo’n beetje ook. Met mijn inmiddels 1,85 meter bekijk ik de wereld van redelijk grote hoogte. Deze lengte heb ik jarenlang ingezet voor de plaatselijke volleybalclub. Hoe kon het ook anders?

Op mijn twaalfde bleek Tubbergen toch iets te klein voor mij en koos ik niet voor de middelbare school in het dorp maar voor die in de stad. Elke dag 12 kilometer heen en terug door weer en wind naar Het Erasmus. Wel een goede keuze, want hier heb ik mijn beste vrienden leren kennen en enorm leuke jaren beleefd.

Zes jaar later vertrok ik naar Nijmegen waar ik een jaar met veel plezier Pedagogische Wetenschappen heb gestudeerd. Dit was echter in eerste instantie niet het plan. Sinds mijn tiende droom ik al van de studie geneeskunde, maar het was me bij de eerste poging nog niet gegund. Een jaar later ging deze grote droom toch in vervulling. Ik ruilde Nijmegen in voor Utrecht waar ik wél werd toegelaten. Dit was de start van opnieuw een mooi avontuur in een nieuwe stad waar ik weer niemand kende. Tijdens de introductieweek en de weken die daarop volgden kwam dit snel goed. Ik verzamelde veel leuke mensen om me heen en kwam zo in aanraking met de MSFU “Sams”. Aan het eind van het eerste jaar begon ik als fiscus in de galaraad en daarna ben ik praeses geworden van de congrescommissie. Vooral fiscus vond ik zo’n leuke taak, dat mijn functie in het bestuur al snel duidelijk was. 

Dat ik gevraagd werd voor het kandidaatsbestuur kwam voor mij extreem onverwacht en de beslissing was een achtbaan van emoties. Na lang wikken en wegen wilde ik de uitdaging wel aangaan en gaf ik het huidige bestuur het verlossende antwoord. Ik neem me voor om enorm van dit jaar te gaan genieten, iets waar ik normaal gesproken niet de beste in ben. Met zijn zessen zijn we erg benieuwd wat dit jaar ons gaat brengen, maar we gaan er samen iets leuks van maken!

mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven