Een normaal bestuursjaar… toch? - Nomen Nescio

Een normaal bestuursjaar… toch? - Nomen Nescio

In deze plog lees je zes keer per jaar waar het bestuur zich mee bezig houdt. 

25/11/2021

Het is vrijdag 1 oktober, in de Nicolaikerk in Utrecht zitten veel (actieve) leden samen met vrienden en familie van het oude en het (zenuwachtige) nieuwe bestuur. Het 38e bestuur ‘Momentum’ is net uitgehamerd en nu is het onze beurt. De laatste hamerslag klinkt en de vergadering is afgelopen. Het is nu echt aan ons, het 39e bestuur der MSFU “Sams” ‘Nomen Nescio’.

xX697Tte7NY7Vk3ybfXpiIkSVssb4PfCe1FWhfBZRRWqfX0A-7W29srvZhNyG2sQqk72wbro-SzrH3kKdko-kLWWQ2ekBnPseHo7t0km6ogzt9Z2qgpRhcypfccTrvQFRTgj-FwtQC-25SlwsNGTUgJ66u_y2QS2XKq7QYyh_DPQZKNaF3HCd2BulPyXTdxoUkFv-IzpvLiOTFE4DJMbXFu1UU4VzxrXYk9Rld_9IzTNIiauurSpTxEKer3V0QML7XCHuljoNCdyqMbk

Bij een bestuurswissel hoort traditiegetrouw het wisselfeest, dit jaar noodgedwongen omgetoverd tot een wisselfestival met een silent disco. Het werd ons meteen duidelijk wat een geweldig jaar wij tegemoet zouden gaan met alle leuke mensen die aanwezig waren en met ons de eerste uurtjes als bestuur vierden.

In onze eerste week hebben we mogen genieten van het kookcie diner, helemaal in Zweedse sferen. Tijdens alle gangen waanden we ons even in de IKEA door de zweedse balletjes, wafels met brandnetel, kaneelbroodjes en natuurlijk bijpassende wijn. 

btJ7AepOYKydZ9vKKR1mxIKGPprMRyvylCX3tPCstp3TmiEmI8JbWBuy0K-iJco4JVL9mvruRAU4eOxqR5Ufe_oorsXJxIj_Nd8rfcJWtQW-PPd3IXLJvqX7Q2qstZq915_3qkw1

De eerste weken van het bestuursjaar vlogen om met druk bezochte (cluster)borrels, veel aanmeldingen voor de Snowcie wintersportreis en de deadlineperiode van de Almanak. Hierbij horen ook enorm actieve eerstejaars die hebben genoten van de eerstejaars eetweek. Met zijn zessen twee avonden boodschappen doen en koken (zwoegen ;) ) voor 40 man in een Mexicaans en Italiaans thema is iets wat wij niet snel gaan vergeten.

Onderdeel van het bestuur zijn, zijn natuurlijk het maken van de constitutiefoto’s. Overrompeld door onze drukke agenda’s vergaten we ze bijna in te plannen, maar we vonden het geen probleem om voor dit doel om 08:15 ‘s ochtends aanwezig te zijn op de HBS. Om 08:30, volledig in pak, stonden we op de gracht om te poseren voor deze officiële foto’s. Eenmaal teruggekeerd en terug in ons gewone kloffie, kwamen we tot de conclusie dat niemand tevreden was en eigenlijk alle foto’s onscherp. Gelukkig hadden we het wel leuk.

jtbt9Z5NI1s33HEapxn_VOpYYbPOWmnyAsOtvOBLMpAmZd5aSxP6FeVwfgqWzQTap1Ixp9FKqEfYsaGHZP2P2gWzvy5Fjfc_hKoKKNE3Q8qPF36hyFmxO5rGNRwfJAwLhs_GYlj1

Ook met elkaar hadden we de tijd van ons leven. De eerste weken waren enorm wennen. Wat is het wachtwoord van de mail? Hoe kom ik in het wifi-netwerk van de HBS? Wat moet ik nou eigenlijk doen vandaag? We hebben een overdracht gehad van onze voorgangers, maar echt voorbereid ben je natuurlijk nooit. Met vallen en opstaan en veel gezelligheid onderling kwamen we er wel uit. In onze derde week organiseerden Gillian en Tim in de meest gekke (bijzondere) outfits voor ons een ‘Ranking de Nommies’ en een quiz om elkaar nog beter te leren kennen. De eerste bestuursvergaderingen hadden we inmiddels ook overleefd en de HBS stond nog overeind. Kortom, een geslaagde eerste maand. 

FB0ZNklMBFSWsyXddQqeg1qh94c6E6EBr-DKjaZKJUpoJ5l6Qk1U2ZRDW_7N7K-M5mZXfWkdVEn2mHcD6sb-Y2nTzHtmYsFEeBZ0reOmwHELzJ8_HydEzdYSbWSlciVl8WevIGkE

11 november stond een van de grootste activiteiten van ons bestuursjaar gepland: het jaarlijkse eerstejaarsweekend. Omdat de tweedejaars vorig jaar geen eerstejaarsweekend hebben gehad, is er besloten om ze dit jaar mee te nemen met de eerstejaars en er een eerste- en tweedejaarsweekend van te maken. De ABCie heeft geweldig werk geleverd door dit weekend te organiseren en wij waren enorm blij dat wij ze mochten ondersteunen. Met veel zware tassen stonden we donderdagmiddag bij Olympos om de vrijwilligers en de tweedejaars op te vangen en af te reizen naar Someren. Eenmaal aangekomen hing er meteen een goede sfeer, iedereen was blij dat er weer eens iets door mocht gaan. Nadat wij ons in onze dirndels en lederhosen hadden gehesen begon de cantus en daarna barstte het feest los. Het bleef nog lang onrustig in de feestkelder.

Op vrijdagochtend werden wij helaas wakker met het nieuws dat de regering die avond opnieuw een lockdown zou afkondigen die zaterdag in zou gaan. Een spoedberaad volgde in een van de vele kleine kamertjes die de Hoof rijk is. Helaas kwamen we, met tranen in onze ogen, tot de conclusie dat het niet verantwoord was om onze bubbel nog groter te maken en de eerstejaars af te laten reizen naar Someren. Het moment dat we dit bekend maakten aan zowel de eerste- als de tweedejaars was tot nu toe het meest vervelende van ons jaar. 

Samen met de tweedejaars besloten we er die avond samen toch nog een groot feest van te maken en dat werd het. Wij zijn enorm trots op de ABCie en iedereen die heeft geholpen met de organisatie van dit meer dan geslaagde weekend!

Udpg4NSDDqXIfRbgI5OB4aNbHH_O5TwFsk_oALUfwHeAQzTP9Gb2B171uyCHgZq-O6baXRXxPQEXdE23CHxkRT8rrlp3uNGtNOluoMBUYVqk4Reggf5voeTLXDReJj0zcEW2IBPV_7x5bAHpyrVIoVTxFe4owozlHHGxXt3bKapGNNJuq_Rq-jvgnl8NJVA4CE_6hqCxVafEfiX-lUB6jmABBM8WI3uhhln1yAdQXJgvC893T1uPIjPyuGfNWbSKg479LISmZ3RTT8mr

Na het eerstejaarsweekend kwam de meest vervelende bestuursvergadering tot nu toe. We moesten elke activiteit langs gaan om te beslissen of deze wel of niet kon doorgaan met de aangescherpte maatregelen. Helaas was voor veel activiteiten de conclusie dat het tweede het geval was. We hebben, met pijn in ons hart, een streep moeten zetten door het weekend Antwerpen van de weekendcie, schaatsen met de ACTIVE, het halloweenfeest van de Dox en de eerstejaarscommissie en het gala. Activiteiten waar de raden en commissies zich met hart en ziel voor hebben ingezet.

Het congres kon gelukkig wel doorgaan. Helaas kon dit niet fysiek met pizza, maar vanuit huis is het congres enorm goed bezocht. Vanuit de roze collegezaal is er door de congrescommissie een livestream opgezet met sprekers die vertelden over taboes in verschillende vakgebieden: cosmetische chirurgie, eetstoornissen, alternatieve geneeskunde en seksuologie. Een goodiebag en een quiz met een prijs maakten het plaatje compleet en de congrescommissie mag heel trots zijn op wat ze (in drie dagen) hebben neergezet.

faBRNwD5zmufkGkOMDfWLwYYSHvdfkbGpOoEpAymPVDLOoGWoOWDrIOBkDPOUvduwWzB6UYjFTTf56Wkf9R5FfVplIuzxNMCxQaSyHHEzaiXdPukXfDMhWX0PqimyyjzM2oYgSJQfRPiKIS_aG3qcsPbidkMgMUFBGC5u7OU_HgpGbRIX-GISMCsggKbzu-DRO4cSmjFmZPz1KcELCXNkF7ghdsVI2jNeKHqaPcKcwhwRmmz64Zvg617xeeg4zMHaUdy0GnvJQcpcREz

We zijn nu weer in wat rustiger vaarwater gekomen. De eerste schrik van het annuleren ligt achter ons, maar we zitten nu nog steeds middenin een periode met aangescherpte maatregelen. Ondanks de vliegende start, is het voor ons ook geen ‘normaal’ bestuursjaar geworden, ook al hadden we hier met zijn allen enorm op gehoopt. Maar we laten de moed natuurlijk niet zakken! Achter de schermen zijn we samen met de raden en commissies hard bezig om weer allerlei alternatieven te bedenken. We zien jullie dan!

Liefs,

Tess

mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven