We mogen weer! - Nomen Nescio

We mogen weer! - Nomen Nescio

In deze plog lees je zes keer per jaar waar het bestuur zich mee bezig houdt. 

31/03/2022

Vanaf februari kwam bij ons het zonnetje door de wolken heen schijnen. Dit zowel letterlijk als figuurlijk. De mooie pre-lente dagen begonnen en daarbij werden de coronamaatregelen steeds minder. Kortom, we mochten weer!

In het begin konden we activiteiten organiseren in tweetallen, maar dit betekende nog niet dat het per se kleinschalig moest worden gehouden. Met in gedachten de memorabele AR first date activiteit van vorig jaar, organiseerde de AR dit jaar weer een first date activiteit in samenwerking met de Kookcie. Individuen konden zich opgeven bij de AR, waarna ze aan elkaar werden gekoppeld (zowel romantisch als vriendschappelijk). In hun koppel konden ze eerst langs de HBS, waar ze elkaar voor het eerst ontmoette en heerlijke groente sticks voor ze klaar stonden. Hierna konden ze op weg naar hun volgende hapje (doperwten soep) via een uitgestippelde wandeling. Het toetje kon vervolgens weer op de HBS worden opgehaald, waar ze natuurlijk ook antwoord moesten geven op de vraag ‘willen jullie elkaar nog een keer zien?’. Wederom een succes, maar of de Kookcie nog een keer voor 100 man wil koken en 6 pannen soep wil verplaatsen? Dat houden we even in het midden.

 

Waar de maanden februari en maart soms een lekker zonnetje kunnen verschaffen, kunnen ze ook weer behoorlijk koud zijn. Zeker geen probleem en misschien zelfs wel handig, want wat mocht wel in een grote groep: sporten! Zowel de Summacie als de Active besloten daarom te gaan schaatsen en waar het bij de Summacie nog niet goed mogelijk was om te borrelen, mocht er bij de Active gewoon een geplaceerde borrel worden gehouden waar een deel van naar het goede doel ging.

 

In de tussentijd hadden wij, als bestuur, het best wel druk. Er werden in een korte tijd veel activiteiten gepland, omdat het toch weer kon, en vele grote activiteiten (de diesweek, beco en gala) kwamen eraan. Maar ondanks die grote drukte waren we ook bezig met het kiezen van een kandidaatslustrumbestuur en een lustrumcommissie. Veel hierover zal natuurlijk duidelijk worden in de volgende plog.

 

Inmiddels zijn we bij Valentijnsdag en dan is het natuurlijk tijd voor het welbefaamde valentijnsfeest. Helaas, kon dat door de maatregelen dit jaar nog niet plaatsvinden. In plaats daarvan organiseerde de Doxdiesraad een valentijnsactie. Tijdens deze actie kon iedereen een origami roosje en een berichtje sturen naar een geliefde, vriend of een geheime liefde. In totaal heeft de Doxdiesraad 50 roosjes gevouwen en opgestuurd. Waar veel van ons dachten dat dit misschien niet serieuze briefjes waren, bleken eigenlijk alleen de briefjes van bestuur onserieus te zijn. Zo is er dus toch nog wat liefde door de MSFU “Sams” verspreidt op deze Valentijnsdag. Al is dat natuurlijk nooit zoveel als op een écht Doxfeest.

Waar het zonnetje in deze maanden steeds meer door de wolken verscheen, begon hij in maart echt volop te schijnen. Na maandenlang te werken aan een online-, een hybride- en een fysieke diesweek kon daadwerkelijk de fysieke diesweek in geheel doorgaan. Dit hield in: een lunch, levend stratego, chairdancing, het diesfeest, een glow in the dark schildercursus en een stadsrally in Den Bosch in het thema: Carpe dies, carpe noctem of terwijl tegenstellingen. Voor wie denkt dat chairdancing alleen een activiteit is voor vrouwen, zeker niet! Onder andere de mannen van het bestuur waagde het ook op een dansje, waarbij ze niet onderdeden aan de vrouwen. Daarnaast mocht iedereen zich op de cantus laten zien van een andere kant met het thema: gender in de blender. Het was erg leuk om te zien hoe iedereen zich aan deze dresscode hield!

Waar de diesweek best wat energie heeft gekost vanuit het bestuur en de Doxdiesraad, leverde de week deze energie in kwadraat weer op. Met name de opkomst van zowel oude gezichten als nieuwe eerste- en tweedejaars, waarvan vele nog niet op een geneeskunde cantus of feest waren geweest, maakte het fantastisch. Dit maakte ook dat een bezoekje aan Maastricht op de vroege zaterdag voor de Rosalind Franklin contest eigenlijk veel beter liep dan verwacht. Het werd een hele gezellige dag en ook dit jaar hebben we een plek op het podium kunnen bemachtigen (ik zal niet noemen hoeveel teams ermee deden).

Ook in de week na de diesweek gingen de activiteiten meteen weer door, het eerste weer fysieke kookcie diner met het thema ‘t(j)ap je bier’ werd een feit. Met volle buik en veel trots voor de kookcie eindigde de week met even wat anders, namelijk een bondingsdagje voor het bestuur. We verzamelde in de ochtend om een, voor sommigen wat onverwachte, fietstocht van 15 km te maken richting de midgetgolfbaan ter Lage Vuursche. Het zonnetje lachte ons weer toe en in de middag konden we genieten van pannenkoeken op het terras. Echter toen de zon eenmaal onderging, was ons uitje nog niet ten einde gekomen. Na genoeg wijntjes van onze eigen wijnproeverij gingen we naar Ouwehands dierenpark waar een light festival bezig was. Ik kan hier gaan typen hoe mooi dit was, maar ik denk dat de foto’s voor zich spreken.

 

Bij het schrijven van deze plog zijn we stiekem al wel weer wat tijd verder. Sinds de maatregelen eraf zijn, zijn we ook hier bezig deze tijd dubbel en dwars in te halen. Er worden heel veel activiteiten georganiseerd, waarvan sommige ook ingehaald vanuit de tijd dat het niet kon. Ik hoop dat jullie er allen van kunnen genieten. Hoe het bestuur deze tijd heeft ervaren, lezen jullie natuurlijk op de volgende plog.

Tot snel!

Barbara

mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven