De helft zit erop! - Vitaal

De helft zit erop! - Vitaal

In deze plog lees je zes keer per jaar waar het bestuur zich mee bezig houdt. 

23/02/2023

Het is alweer tijd voor de tweede plog en ja, de tijd gaat nog steeds veel te snel. Nu tijd om te vertellen waar wij ons de afgelopen maanden mee bezig hebben gehouden. 

Terwijl de helft van het bestuur aan het genieten was van quality time met familie en vrienden in de kerstvakantie, stonden Karst, Srosh en ik op 30 december met z’n eenendertigen op de bus te wachten, met onze skipullen onder onze arm, om richting Sauze d’Oulx in Italië te vertrekken. Op de dag van aankomst werd gelijk het nieuwe jaar goed ingeluid met een enthousiaste, gevarieerde groep waarbij iedereen elkaar nog moest leren kennen. Ondanks de weinige sneeuwval hebben we genoten van de pistes en leerde de groep elkaar steeds beter kennen bij activiteiten zoals een pizzaproeverij, wijnproeverij, spelletjesavond ‘zwarte piste’ en leuke apres ski feesten. Bijzonder om te zien hoe een onbekende groep na tien dagen één grote vriendengroep is geworden. Na een voorspoedige busreis was er niet veel tijd om bij te komen, want op 9 januari begon iedereen weer aan de studie en wij aan de klusweek in het pand op de Hamburgerstraat.

In de klusweek legde iedereen van het bestuur zijn werk even aan de kant om zich te richten op alles wat verbeterd kon worden aan het pand. Zo kreeg het hele pand een schoonmaakbeurt en is achter alle verwarmingen radiatorfolie geplakt om de warmte zo veel mogelijk binnen te houden in dit oude pand, naast alle kleine klusjes waar je doordeweeks echt geen tijd voor hebt. Ondertussen werd op 11 januari de lustrumweken onthuld tijdens een kabouterborrel met La Chouffe, een borrel die normaalgesproken alleen in de introductieweek plaatsvindt voor eerstejaars; dé kans voor iedereen die door coronatijden geen normale introweek heeft kunnen meemaken.

De week daarna stond de ‘Winterborrel o.d.z skip met ons de winterdip!’ op het programma. Naast de onthulling van de BECO (buitenlandse excursie) trok iedereen zijn leukste apres ski outfit aan en werd er aperol spritz, jagermeister en gluhwein geschonken door de barcommissie. Deze week is het bestuur ook langs geweest bij een van onze ereleden en zijn vrouw, waar we erg gastvrij werden ontvangen, mooie gesprekken hebben gevoerd en een heerlijk diner hebben mogen nuttigen. Tot slot zijn we met z’n alle naar Karst zijn ouders in Harderwijk vertrokken om daar het weekend te spenderen. Ondanks de regen hebben we leuke dingen gedaan en lekker uitgerust, denk aan squashen, bowlen en vooral veel spelletjes spelen; leren ‘Mahjongen’ kon bij Karst thuis niet ontbreken.

Op 21 januari was de eerste fysieke ouderdag sinds 2020. Het grootste evenement van de MSFU “Sams” met 600 man was een succes. Het thema ‘Breinbrekers’ liet alle ouders een hele dag lang kennismaken met de studie geneeskunde waarbij alle gebruikelijke lessen zoals Medisch Technische vaardigheden, Communicatie en Attitude, snijzaal, hoorcolleges en werkgroepen werden gevolgd. 

In de tussentijd organiseerden verscheidene commissies hun activiteiten, zoals het kookcie Werelddiner, een speciaalbierproeverij en pubquiz van de eerstejaarscommissie en een medische serie avond waarbij een arts meekeek naar een medische aflevering, hier kwamen meer dan 100 studenten op af. Ook de co-raad had een buitenlandborrel met allerlei sprekers en buitenlandstage-ervaringsdeskundigen geregeld en de lustrumcommissie is oliebollen gaan bakken en verkopen voor het goede doel. Om een indruk te geven van hoe een week eruit ziet naast al deze activiteiten, vergadert het bestuur elke maandag van 15.00 tot meestal 23.00 uur. Daarnaast gaan we regelmatig naar een oratie in het Academiegebouw waarbij een professor arts een rede geeft over wat hij of zij onderzocht heeft, terwijl wij in pak op het podium zitten en luisteren. Soms is dit best bijzonder als er iemand opeens geridderd wordt door de burgemeester, of je komt iemand tegen uit het allereerste bestuur van “Sams”. Meer van dat soort officiële momenten waar we als bestuur bij moeten zijn, is bijvoorbeeld een buluitreiking waarbij afgestudeerden hun artsenbul uitgereikt krijgen en een bacheloruitreiking waar studenten hun BSc geneeskunde ontvangen. Meestal zijn er wel 2 of 3 keer per maand van dit soort gelegenheden. 

Week 5 was een erg leuke week voor ons waarbij we met z’n zessen naar de besturendag van het bedrijf VvAA zijn gegaan, net als alle andere geneeskunde studieverenigingen uit Nederland en enkele medische studieverenigingen uit Utrecht. Hier kregen we een rondleiding, een ‘masterclass’, diner, pubquiz en gratis borrel, waarna iedereen naar onze woensdagborrel in ons pand vertrok. Een erg chaotische, maar gezellige avond dus. Op vrijdag hadden Karst en Sarah een leuke dag voor ons georganiseerd waarbij we niet aan het werk mochten. We hebben gesquashed, lekker geluncht, allerlei spellen gedaan en we eindigden de dag op het gala van onze broedervereniging ‘Mebiose’. 

Op 13 februari hebben we Esther haar verjaardag gevierd tijdens de bestuursvergadering en van 14 tot 16 februari was de goede doelen driedaagse van de ACTIVE. Onder andere een first dates (speeddate) activiteit werd georganiseerd, er zijn rozen verkocht op valentijnsdag, bierkratten opgehaald en is er een geblinddoekt diner gehouden. Alle opbrengsten hiervan gingen naar het goede doel ‘Stichting Hartekind’. Ondertussen was er nog een feest op woensdag in de Poema en hebben we met het bestuur kennisgemaakt met de directrice van de faculteit geneeskunde. Na deze drukke week zijn we een heel weekend bij Esther haar ouders in Nijverdal geweest. Escaperoom, uit lunchen en zelfs het uitgaansleven in Nijverdal hebben we ervaren dit weekend. Een gezellig en ontspannen weekend waarbij we zelfs haar opa en oma hebben ontmoet. 

Al met al hebben we weer drukke, maar erg leuke maanden achter de rug en komen de lustrumweken nu wel heel dichtbij; een mijlpaal waar we al meer dan een jaar naartoe werken. We zitten nu toch écht al op de helft van ons bestuursjaar; een besef waar niemand van ons aan wil denken maar ook niemand aan ontkomt. Desondanks kijken we uit naar de komende periode en gaan we genieten van elke minuut in dit bijzondere bestuursjaar. 

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen! Groetjes, Noah
 

mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven