Praeses

Ik begon mijn leven 22 jaar geleden, wellicht kleiner dan nu... maar niet klein. Vaak is mij verteld dat ik met 4500 gram een bezienswaardigheid was voor de verpleegkundigen. Een michelin-man-imitatie van heb ik jou daar. Alsof ik mij bewust was van de leuke dingen die in de komende 22 jaar zouden komen, was ik een rustige en lacherige baby en groeide ik gelukkig op in het hartje van ons land. 


De basisschool ging mij relatief goed af, ik was blij met mijn rapporten en als verlegen jongetje kwam ik nooit met iemand in de problemen. In groep 8 heeft ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ van Roald Dahl mij nog naar de finale van de nationale voorleeswedstrijd gebracht, waarna ik nog jarenlang de bestempelde voorlezer zou zijn bij vrienden en in de klas. Ik deed dan altijd alsof ik mij schaamde voor de aandacht, maar stiekem was ik er erg trots op. Rond deze tijd begon ook mijn avontuur met floorball, een sport waar ik nog vele uren in zou steken tijdens mijn middelbareschooltijd.
School leek in de eerste klas nog hetzelfde te worden als de 8 jaar daarvoor, maar waar de prestatiedruk begon te groeien daalde mijn motivatie. Sporten, vrienden en niks doen begonnen meer en meer tijd in te nemen en schoolwerk trok aan het korte eind. Gelukkig kwam het allemaal op zijn pootjes terecht. Althans, een aantal pootjes, want met hakken over de sloot haalde ik mijn gymnasium diploma (met een onvoldoende voor grieks). Ook kwam ik uiteindelijk (na twee keer de selectie te doen) binnen bij geneeskunde in mijn geliefde stadje. 


Tijdens geneeskunde heb ik veel over mijzelf geleerd. Ik heb geleerd over hoe ik ben, hoe ik leer en wat ik wil doen. De MSFU “Sams” heeft hier zeker een belangrijke rol in gespeeld. Onze studievereniging gaf mij een uitlaatklep en een groep hechte vrienden om op terug te vallen. Daarnaast gaf het mij perspectief en een kans om nieuwe dingen te proberen.
Daarom was ik ook ontzettend vereerd toen ik voor het bestuur van de MSFU “Sams” werd gevraagd. Ook heb ik daarom zoveel zin om mij in te zetten voor mijn mede geneeskunde studenten. Als kers op de taart mag ik dat doen met een geweldig leuk bestuur waarover je in de tekstjes hieronder van alles kan lezen.

mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven